Is het noodzakelijk om bij stadsverwarming waterzijdig in te regelen?
Herz vertegenwoordiger Frank Laumen geeft antwoord op deze veel gestelde vraag:
Jazeker, voor huizen met stadsverwarming is waterzijdig inregelen belangrijk om de juiste volumestroom door de installatie te laten stromen. Wanneer u de installatie niet goed inregelt kunnen er warmte-, geluids- en comfort klachten ontstaan.
Stadsverwarming is een duurzame manier om je huis te voorzien van warmte en om warm water te bereiden zonder gebruik te maken van een cv-ketel of boiler. Stadsverwarming maakt gebruik van restwarmte uit de industrie of warmte welke vrijkomt bij afvalverbranding.
Het zo duurzaam omdat er geen gas meer wordt verbrand voor de warmtebehoefte van de bewoners waardoor er gemiddeld z’n 50% minder CO2 uitstoot is.
Bij stadsverwarming komt het warme water door een ondergronds leidingnetwerk bij u thuis aan via de warmte-afleverset: de Herz HIU M. De afleverset is voorzien van een drukverschilregelaar en verdeelt het warme water over uw radiatoren en waterleiding. Wanneer er warm tapwater wordt gevraagd zal de DDS-platenwisselaar er voor zorgen dat het koude water wordt verwarmd. Voor het inregelen van de volumestroom over de radiatoren plaatsen we onze statische thermostatische radiatorkranen.